Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Getting synch-ronized!

Στη ερώτηση "Ποιό είναι το καλύτερο ελληνικό μουσικό φεστιβάλ" η απάντηση είναι απλή, μιας και ο ένας και μοναδικός υποψήφιος παίρνει άνετα την πρωτιά. Γιατί σε μια χώρα που η ονομασία φεστιβάλ μπορεί να αναφέρεται από γιορτές κρασιού με παιδικές χορωδίες μέχρι σε φαινόμενα ζήσε το μύθο σου, μόνο το synch μπορεί να οικειοποιείται αυτόν τον χαρακτηρισμό, σύμφωνα πάντα με τα σύγχρονα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα. Ένα φεστιβάλ με βασικούς άξονες, όπως αναφέρει, την πρωτοποριακή μουσική, την κινούμενη εικόνα και τα νέα μέσα. Διανύοντας την έκτη του χρονιά φέτος, και τρίτη στην Τεχνόπολη, σε αντίθεση ίσως με το υπόλοιπο φεστιβάλ Αθηνών, περνάει μια πολύ καλή χρονιά.
Τι θα δούμε φέτος: Tortoise και Squarepusher οι headliners, τηρουμένων των αναλογιών. Επίσης Jazzanova και Mulatu Astatke & the Heliocentrics στην πιο πολυαναμενόμενη εμφάνιση για πολλούς. Η Florence and the Machine συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι η Roisin Murphy, ενώ ο Matthew Herbert με την Big Band του ολοκληρώνει το line up της κεντρικής σκηνής. Από εκεί και πέρα θα περάσουν επίσης οι Fennesz, Fujiya & Miyagi, A Mountain of One, The Bug, Hudson Mohawke, το Detroit project των 3 chairs, θα ακούσουμε dj sets από τους Caribou, Mr. Oizo, Joe Goddard (Hot Chip) και αρκετά ακόμα ονόματα (το πλήρες πρόγραμμα εδώ). Την τρίτη μέρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στο αίθριο του μουσείου Μπενάκη, έναν χώρο που πιστεύουμε θα έπρεπε να αξιοποιείται περισσότερο, με κεντρικό πόλο έλξης τον Ιάπωνα θορυβοποιό Merzbow.
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν προβολές με το έργο των σημαντικότερων Ελλήνων video artists, θα προβάλλονται δίλεπτα βίντεο έργα, χωρίς ήχο σε υπαίθριες οθόνες καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ υπάρχει ήδη μια προγραμματισμένη διάλεξη με τίτλο: "Διερευνώντας και διασχίζοντας τα όρια της «ηλεκτρονικής/ψηφιακής» μουσικής".

Synch festival. 12, 13, 14 Ιουνίου (Τεχνόπολις & Μουσείο Μπενάκη).
Όλες οι πληροφορίες εδώ: www.synch.gr

2 σχόλια:

psychomafia είπε...

a mwrh poutanitsa,a mwrh poutanitsa

ursula είπε...

einai autos enas!