Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

God's Entertainment

Οι God's Entertainment είναι ένα performance group λίγο πιο γουστόζικο από τις περισσότερες ομάδες που προσπαθούν (και συνήθως αποτυγχάνουν) να προκαλέσουν κάποιο συναίσθημα στο κοινό τους. Για παράδειγμα, σε ένα προηγούμενο πρότζεκτ έκαναν μια παραλλαγή μεταξύ tekken και fight club με joysticks και αληθινούς μαχητές (λινκ), ενώ κάτι παρόμοιο συνεχίστηκε με το love club, πάλι με joysticks και ζωντανούς εραστές (λινκ).

Το τελευταίο σαφώς πιο light πόνημα είχε ως εξής: Χτες το βράδυ έκαναν ένα μικρό πάρτυ στον όμορφο χώρο τους με μουσική και ποτό. Πέρα από αυτά όμως, από ένα μικρό γκισέ μπορούσες να αγοράσεις εικονικά χαρτονομίσματα 6 διαφορετικών χωρών, πχ. από την Αρμενία, την Αμερική, την Τουρκία, κλπ. με μισό ευρώ το ένα. Αυτό κράτησε περίπου 2 ώρες και όσο ερχόταν ο κόσμος τόσο περισσότερα χαρτονομίσματα αγοράζονταν. Όταν έκλεισαν τα ταμεία αναρτήθηκε στις οθόνες ένα διάγραμμα με τη σχετική αξία των 6 νομισμάτων ανάλογα με το πόσο είχαν πωληθεί. Οι σχέσεις άλλαζαν διαρκώς, καθώς είχες τη δυνατότητα να ανταλλάξεις στο ταμείο τα χαρτονομίσματά σου με κάποιο άλλο. Τώρα, ανάλογα με τη σχετική αξία κάθε νομίσματος την κάθε δεδομένη χρονική στιγμή μπορούσες να πληρώσεις φθηνότερα ή ακριβότερα (από τρία μέχρι οκτώ χαρτονομίσματα περίπου) την είσοδό σου για 10 λεπτά στο vip room, ένα μικρό δωματιάκι όπου είχες την ευκαιρία να κάτσεις σε μια πολυθρόνα, να σερβιριστείς φρέσκα φρούτα και αλκοολούχα ηδύποτα και φυσικά να παρακολουθήσεις σε απόσταση αναπνοής τον Scott McCloud (Girls vs Boys) με έναν κοντραμπασίστα να διασκευάζουν από Βeck μέχρι τον εθνικό ύμνο του Ιράκ. Alright!
Μια δράση με εγγυημένη την επιτυχία και τη συμμετοχή του κόσμου. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν "its about how to loose money and stay happy". Καλή ιδέα τόσο για την αθηναική διασκέδαση, όσο και για τη σωτηρία της οικονομίας και της εθνικής αξιοπιστίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: