Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Tony Allen meets Hypnotic Brass Ensemble

Tony Allen = Rhythm
Tony Allen = Afro Beat
Tony Allen = Asiko
Hypnotic Brass Ensemble = the poppy end of the jazz spectrum [όπως κάποιος έγραψε]

Για τον Tony Allen δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις. Για τους Hypnotic Brass Ensemble νομίζω πως ναι. Πρόκειται για μία οκταμελή μπάντα
πνευστών λοιπόν ήδη εν δράσει από το ''μακρινό'' 1999. Επτά (!) από τα μέλη της μπάντας είναι τέκνα του γνωστού και μη εξαιρεταίου Phil Cohran, μέλους της Αρχήστρας του εξωγήινου Sun Ra και επίσης ιδρυτικό μέλος της κολλεκτίβας AACM (Association of the Advancement of Creative Musicians). H μπάντα λοιπόν σαφώς επηρρεασμένη απο την Jazz του Σικάγο των δεκαετιών 60 και 70, μένει εκεί μέχρι το 2005, όποτε και αποφασίζει να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Εκεί λοιπόν ξεκίνησαν να δίνουν συναυλίες στα πεζοδρόμια και τις στάσεις του μετρό μοιράζοντας τα cd τους σε CD-R, οπού και πραγματικά τρελαίνουν κόσμο. Παράλληλα βέβαια δίνουν δεκάδες συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική. Αν τους πετύχετε κάπου τρέξτε να προλάβετε. Παρεπιμπόντως έπεσαν και κάτι φίρμες με την Honest Jon's, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούμε να έχουμε πιο εύκολη πρόσβαση στις μελλοντικές τους κυκλοφορίες.
Έτσι λοιπόν και στις 29 του Ιανουαρίου που μας πέρασε στο Congo του Λονδίνου δώθηκε μία εκπληκτική συναυλία, πραγματικά εκπληκτική όμως.

Δεν θα γράψω περισσότερα. Μπορείτε να ακούσετε με τα αυτάκια σας εδώ τι έγινε...

ορίστε ίσως το πιο χαρακτηριστικό άλμπουμ των Hypnotic Brass Ensemble
ακούστε το και μετά τα λέμε
Hypnotic Brass Ensemble

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει password?

psychomafia είπε...

oxi den exei password