Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

SHOWCASE (bubble up)


Καλημέρες.

Το urbantropicalia κατάντησε urbanmorticalia τις τελευταίες μέρες λόγω εορτών μάλλον και από ότι μου λένε και οι άλλες συνερ-γάτες του βλογ λόγω ανειλημένων υποχρεώσεων....
Για να σας δω όμως πάλι στις επάλξεις.
Λοιπόν, οι επανεκδόσεις της Basic Channel στον κατάλογο της θρυλικής Wackies δεν παίζονται. Σειρά στις συνεχείς και ανελιπείς ακροάσεις των τελευταίων εβδομάδων έχει ένα εξαιρετικό δείγμα dubby riddim να 'ουμ, απο το μακρινό 1982 το οποίο επανεκδόθηκε το σωτήριο έτος (για τα 100 εκατομμυύρια έλληνες που λέει κι ο Λιακοπουλος) 2004.
Θύτης ο περιβόητος Wayne Jarrett με την απαραίτητη συνεισφορά του συνήθη ύποπτου Lloyd "bullwackie" Barnes. Θύμα me, myself and I. Δεν συγχωρώ στον εαυτό μου το γεγονός ότι πέρασε πολλές φορές μπροστά από τα χέρια μου αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο το περιφρονούσα.


ΜΕΧΡΙ λίγες μέρες ago. Το ακούω και το ξανακούω και δεν πιστεύω στα ώτα μου. Όλα τα κομμάτια ξεκινάν με τα κλασσικά ρέγγε φωνητικά για να καταλήξουν σε 3λεπτα και 4λεπτα dub μαργαριτάρια. Εξού κi o τίτλος Showcase.
Διαβάζω σε ιντερνετικό δισκοπωλείο:
"Wayne Jarrett travelled from his Connecticut base to record this album during the same weeks as the sessions for everyone's favourite - Horace Andy's Dance Hall Style. These are two of the
great vocal reggae LPs of all time - no questions asked..."
Θα κλάψω από συγκίνηση...

Λοιπόν για να μην πολυλογώ τσιμπήστε το και μετά τα λέμε.
Αφήστε και κανά σχολιάκι. Μην ντρέπεστε...


Δεν υπάρχουν σχόλια: