Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

BLACKMAIL: LIFE AFTER DEATH

Στούς Blackmail του Γιώργου Καρανικόλα είχαμε αναφερθεί και παλιότερα.
Ένα σχήμα δυναμικό όσο λίγα, εμφανίστηκαν το 1993 στην Αθηναϊκή Σκηνή για να περάσουν σύντομα στη σφαίρα του θρύλου με μόλις τρεις κυκλοφορίες.
Στο τελευταίο συνέτειναν και οι απειροελάχιστες ζωντανές εμφανίσεις τους με κορυφαία εκείνη στο West Club το 1993. Στο Eye Terrorist-a μάλιστα τούς συνοδεύσαν στη σκηνή ο Alex K και ο Chris B.I. (Last Drive). Προσέξτε την ομοιότητα του κομματιού με το Killhead Therapy, μακράν του λιγότερο αγαπημένου κομματιού απο Drive.
Το Life After Death ηχογραφήθηκε μέσα σε 2 μέρες (!) και αποτελεί μια απο τις πιο ιδιαίτερες κυκλοφορίες της Hitch-Hyke.
Σκληρός, οριακός ήχος που άντεξε στο χρόνο σε σχέση με πολλά σύγχρονα του.
Αν, λέω αν, για κάποιο λόγο παρουσιάσουν νέο υλικό σύντομα, ο κιθαριστικός ήχος θα επανακαθοριστεί πλήρως.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Αν, λέω αν..." προφανώς κάτι ξέρεις και το λες. ΄Οντως υπάρχει και καινούριο υλικό και διάθεση, χρόνος δεν φαίνεται να υπάρχει για καινούριο πρότζεκτ.
Όσον αφορά τα παλιά τώρα, οι Blackmail έκαναν μόνο δύο ζωντανές εμφανίσεις, αυτή που περιγράφεις στο West Club, και μία στο Ρόδον την ίδια χρονιά. Το δε Life after Death ήταν δική τους παραγωγή, η Hitch-Hyke έκανε μόνο τη διανομή.

evaversus είπε...

To μακράν λιγότερο αγαπημένο από Drive ,εννοείς από σένα ? Γιατί για μένα ήταν μια από τις λίγες ευχάριστες στιγμές ενός αγχωμένου λαιβ που έδωσαν πριν απο λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη . Τώρα ,το "άντεξε στο χρόνο " έπρεπε να περάσει μια δεκαπενταετία ,με την καθήζιση του ελληνόφωνου ροκ για να το ξαναθυμηθούμε ...Σε λίγο μου φαίνεται θα δούμε και την επανένωση των Ziggy Was !