Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Geneva Jacuzzi @ booze cooperativa 24.09.09


Οι ομάδες Legal Tender + Silence Fiction Society παρουσιάζουν

GENEVA JACUZZI
(US)
LIVE
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 09
Booze Cooperativa Upstairs
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα
Είσοδος από 9μμ - Ώρα έναρξης 10μμ
Τιμή εισόδου 7€
Tο Booze Cooperativa σε συνεργασία με τις ομάδες Legal Tender και
Silence Fiction Society παρουσιάζουν για πρώτη φορά στη Eλλάδα την
Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα Geneva Jacuzzi



Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια trash φιγούρα που συχνάζει στο new wave σκηνικό του Liquid Sky ή στα πολύχρωμα 80s πάρτι του Less Than Zero. Η κατά το ήμισυ ελληνικής καταγωγής και εικαστικός Geneva Garvin (aka Geneva Jacuzzi) ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα κάνοντας διάφορες μυστηριώδεις και φευγαλέες εμφανίσεις με χλευαστικά ψευδώνυμα, πριν δημιουργήσει το πιο γνωστό της σχήμα, τους Bubonic Plague, μια ψευδοgoth, cult μπάντα που από το 2004 μέχρι το 2007 άσκησε μεγάλη επιρροή στην underground σκηνή του Los Angeles.

Σήμερα πλέον παίζοντας σόλο, η μουσική της χαρακτηρίζεται από ένα αιχμηρά λεπτό και αινιγματικό χιούμορ γεμάτο αισθησιακά λογοπαίγνια, υπονοούμενα και αιρετικές αναφορές στο μυστικισμό και αποκρυφισμό. Στο ντεμπούτο της άλμπουμ Kooze Control (2008) παίζει με ήχους από το dark wave, στο goth, τη lounge και την tropicalia, ενώ οι πιο πρόσφατες ηχογραφήσεις της εστιάζουν σε μια χαμένη περίοδο της ηλεκτρονικής funk και της χορευτικής μουσικής. Αξιοσημείωτη επίσης είναι και η διασκευή της στο κλασσικό The Walk των Cure.

Σαν εικαστικός έχει φιλοτεχνήσει τα εξώφυλλα για τα άλμπουμ των Ariel Pink’s Haunted Graffiti χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του κολάζ. Όπως η μουσική της, έτσι και τα εξώφυλλα της είναι φτιαγμένα από εικόνες άλλων εξώφυλλων, δουλεμένα περίπλοκα και ανακατεμένα, ώστε να σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας αισθησιακής εποχής στην σύγχρονη μουσική που ταυτόχρονα αποφεύγει έξυπνα συγκεκριμένα παραδείγματα και αναφορές.

2 σχόλια:

Raggedy Man είπε...

To link μου βγάζει not found... Το οποίο είναι γερή μαλακία, γιατί αυτά που γράφεις είναι πολύ ενδιαφέροντα... Oh well, ακόμα μια μέρα γαμήθηκε...

ManBat είπε...

fixed. nwris einai gia gamhsia re..